Tillsammans med OBOS genomför Svensk Innebandy projektet Lilla VM. Ett projekt som ämnar att öka rörelseglädjen och kunskapen om innebandy hos barn och unga.

Den 7-15 december genomförs herr-VM i Malmö. Arbetet inför evenemanget pågår för fullt där målsättningen är att skapa det bästa innebandymästerskapet – hittills – och samtidigt öka kännedomen om sporten.

Som ett led till det här startade projektet Lilla VM under hösten 2023.

Lilla VM syftar till att låta så många barn som möjligt prova på innebandy i olika steg. Först genomförs skolbesök där instruktörer håller i en innebandyträning för deltagarna. Intresserade bjuds därefter in till prova på-träningar för att ge en möjlighet att fortsätta utöva sporten, ett led i Framtidens Innebandy.

Besöken genomförs av Skånes Innebandyförbund och ett stort antal föreningar i Skåne där även Malmö Stad och Visit Skåne är viktiga medaktörer. Målet är att under projektets gång nå över 20 000 barn och unga som får prova på innebandy och samtidigt öka rörelseglädjen. Lilla VM finns även representerat under mästerskapet i Malmö Arena och Baltiska Hallen genom aktivitetsytor dit skolklasser bjuds in.

Lilla VM genomförs tillsammans med OBOS som officiell partner.

– Att sprida kunskap om innebandy och samtidigt bidra till en ökad rörelseglädje hos barn och unga är något vi anser vara viktigt. Innebandyns mål är att vara Folksporten, en sport som är tillgänglig och öppen för alla. Att vi kan göra det tillsammans med OBOS känns fantastiskt bra, vi delar värderingar och tror båda på rörelseglädje och spontanidrott, säger Anki Kjellberg, försäljnings- och partneransvarig Svensk Innebandy, och fortsätter: – Förhoppningen är att Lilla VM och Framtidens Innebandy bidrar till att stärka sporten på lång sikt.


Läs mer om OBOS på deras officiella hemsida här.


Säkra dina biljetter till VM här

VM Nyheter
Stäng