Innebandy-VM 2024 har höga ambitioner när det gäller hållbarhet, på alla nivåer – både socialt, miljömässigt och ekonomiskt. Vi arbetar för att hållbarhetscertifiera mästerskapet, vilket innebär att arbetet kommer att kvalitetssäkras i relation till alla dimensioner av hållbarhet. Läs gärna mer om vårt hållbarhetsarbete i vår Hållbarhetspolicy.

Som en del av hållbarhetsarbetet deltar Innebandy-VM 2024 i GAMES-projektet, vilket är ett EU-projekt som bland annat syftar till att öka medvetenheten samt antagandet av metoder för att mildra klimatförändringar hos nyckelaktörer inom idrotten. Läs gärna mer om vårt deltagande i GAMES-projektet.

Tillsammans med Skånes Innebandyförbund anordnar vi även Lilla VM. Detta projekt genomförs inför och under Innebandy-VM i Malmö 2024, med syftet att uppmuntra fler barn i årskurs 1-3 till rörelse samtidigt som de får prova på innebandy. Besök Lilla VM – Innebandy i skolan för att läsa mer om detta.

Utöver dessa projekt finns det mycket du som besökare kan göra för att bidra till evenemangets hållbarhet, bland annat:

  • Res med kollektivtrafik: Visste du att både Malmö Arena och Baltiska hallen har utmärka lägen för resande med kollektivtrafik? Malmö Arena är beläget rakt utanför Hyllie Station, vilket endast är två stopp från Malmö Centralstation, medan Baltiska hallen istället är en kort busstur bort från centralstationen. Det finns även goda möjligheter att ta sig till Malmö med kollektivtrafik från flera delar av Sverige samt Europa – direkttågen från Stockholm eller Göteborg till Malmö har flertalet avgångar varje dag, och från Köpenhamn är Malmö Arena mindre än 30 minuter bort med tåg!
  • Om du övernattar i Malmö, välj ett miljövänligt hotell: Malmö är Sveriges tredje största stad, så det är kanske inte särskilt förvånande att hotellutbudet är stort. Välj ett miljövänligt boende under din vistelse! Dessa kan du exempelvis hitta genom att leta efter miljöcertifierade eller miljömärkta hotell, såsom Svanenmärkta hotell.
  • Sortera ditt avfall i arenan i de specifika sorteringskärlen: Vi vill skapa bra förutsättningar för att det ska vara lätt att göra rätt –  i arenorna kommer du därför att finna sorteringskärl för olika typer av avfall. Gör miljön en tjänst och sortera rätt sak på rätt plats!

Tack för att du bidrar till att skapa ett mer hållbart event!

Stäng