Den 15:e upplagan av Innebandy-VM för herrar kommer att spelas den 7-15 december 2024 i Malmö, Sverige. Det blir fjärde gången som Sverige är värd för detta världsmästerskap och andra gången det sker i Malmö – 2006 var Malmö värd för några av turneringens gruppspelsmatcher. Denna gång, 2024, kommer staden däremot att vara centrum för innebandyvärldens uppmärksamhet då alla 48 matcher spelas i två av stadens arenor, Malmö Arena och Baltiska hallen.

32 lag är registrerade till turneringen – 22 från Europa, 8 från Asien-Oceanien och 2 från Amerika. Sverige är, som värdland, det enda direktkvalificerade laget. Alla andra lag kommer att delta i regionala kvalificeringsrundor som spelas i januari-februari 2024 samt i maj 2024. Från dessa evenemang kommer 15 lag att kvalificera sig till mästerskapet – 11 från Europa, 3 från Asien-Oceanien och 1 från Amerika.

EUR
AustriaItaly
BelgiumLatvia
Czech RepublicLiechtenstein
DenmarkNetherlands
EstoniaNorway
Finland
Poland
FranceSlovakia
GermanySlovenia
Great BritainSpain
HungarySweden (Qualified)
IcelandSwitzerland
AOFC
Australia
China
Japan
Korea
New Zealand
Philippines
Singapore
Thailand
AMER
Canada
USA

Grupplottning

Efter att de sista 16 lagen har bekräftats kommer en lottning att hållas för att bestämma spelgrupperna. Utformningen av grupperna avgörs i en lottning baserad på den slutliga rankingen av de två föregående mästerskapen i samma kategori, där varje grupp kommer att tilldelas två lag från varje korg enligt följande:

Grupp A och B:

Korg 1: Ranking 1-4
Korg 2: Ranking 5-8

Grupp C och D:

Korg 3: Ranking 9-12
Korg 4: Ranking 13-16

Spelsystem

Världsmästerskapet kommer att spelas med 16 lag indelade i fyra grupper. I gruppspelet spelar varje lag mot varandra en gång, och därefter väntar slutspel och placeringsmatcher. De två bästa lagen i grupp A och B går direkt till kvartsfinal. Lag som placerar sig 3:a och 4:a i grupp A och B samt lag som placerar sig 1:a och 2:a i grupp C och D tar sig till den första slutspelsomgången (vilken spelas före kvartsfinalerna).

Stäng