Lilla VM är ett projekt som genomförs inför och under Innebandy-VM i Malmö 7-15 december 2024. Projektet innefattar två delar:

1. Besök genom en innebandyinstruktör på idrottslektioner hos skolor i Malmö och resterande Skåne med uppföljande prova-på-tillfällen hos närliggande föreningar. Kommer pågå med start hösten 2023 till och med hösten 2024.

2. Aktiviteter för samma målgrupp under VM 7-15 december 2024. Innefattar aktivitetsområde samt Innebandyns dag dit skolklasser bjuds in.

Skånes Innebandyförbund har under några år tillsammans med ett stort antal skånska innebandyföreningar genomfört skolbesök och prova på-träningar runt om i Skåne. Totalt har 5 000 skolbarn fått testa på innebandy sedan 2022. Nu fortsätter och utökas satsningen på skolbesök under namnet Lilla VM, vilket är ett samarbete mellan Svensk Innebandy, Skånes Innebandyförbund, Malmö stad och Visit Skåne. Syftet med Lilla VM är att uppmuntra fler barn i årskurs 1-3 till rörelse samtidigt som de får prova på innebandy. För de barn som får upp ögonen för sporten kommer prova på-träningar att erbjudas inom några veckor efter skolbesöket. De barn som vill fortsätta med innebandy efter den träningen kommer kunna göra det i en förening.

 

Vid frågor om Lilla VM, kontakta Skånes Innebandyförbund:
Ellen Tillman
Koordinator Lilla VM
ellen.tillman@innebandy.se

  

Vänner till Lilla VM

 


Lilla VM genomförs i samarbete med

        

 

Stäng