Fotograf: Apelöga

Malmö är Sveriges tredje största stad, med omkring 330 000 invånare, och tillhör Greater Copenhagen – en metropolitisk region centrerad runt Öresund, där de två städerna Köpenhamn och Malmö ligger på respektive sida om sundet och binds samman av Öresundsbron. I hela Öresundsregionen bor 4 miljoner personer. 

Malmö är en tillräckligt liten stad för en avslappnad och vänlig stämning, men ändå tillräckligt stor för att kunna skryta med en storstads kulturliv och attraktioner. Här finner du Skandinaviens äldsta renässansslott på gångavstånd från Santiago Calatravas vridna skyskrapa, mästerverket Turning Torso.  

Malmö är en kontrasternas stad, där pittoreska torg och kullerstensgator ger ett tidlöst intryck, medan trendig shopping, avspända invånare samt blomstrande konst och musikscener talar för en ung och vibrerande stad, full av nyfikenhet. Malmö höjer sig också som en evenemangsdestination med kända evenemang och artister. Två år i rad har Malmö utsetts till Sveriges bästa idrottsstad. 

Välkommen till Malmö! Läs gärna mer om Malmö inför ditt besök på Malmö stads hemsida.

Skåne

Malmö är en del av Skåne, vilket är Sveriges sydligaste landskap. Med ett överflöd av mat-, natur- och kulturupplevelser lockar Skåne besökare från hela världen och bjuder in till både äventyr och avkoppling – hela året om. Trots att det är ett av Sveriges mest tätbefolkade områden, med 1,4 miljoner invånare på 11 000 kvadratkilometer, finns det gott om plats att njuta av livet och ha en stund för sig själv. Historiska slott, milsvida sandstränder, illgröna bokskogar och städernas restaurangutbud är aldrig långt bort.

Naturintresserad? Vandrings- och cykellederna ringlar sig över hela Skåne, som är ett lapptäcke av bördiga jordbruksmarker, skogar och sjöar. Utforska landskapet på nära håll på Skåneledens 130 mil, eller cykla på nationella cykelleder med oändligt med mysiga utflyktsstopp längs vägen. Med 57 mil kustlinje i tre väderstreck är ett bad heller aldrig långt borta – inte ens på vintern då kallbadhusen lockar med sin bastutradition.  


Fotograf: Felix Sundbäck

Skåne har en lång historia och var länge en del av Danmark. Det märks ofta på historiska platser, i språket och i kulturen. Historieintresserade kan utforska både lämningar från vikingatiden, välbevarade medeltida kyrkor och byar i renässansstil. Njut av ett stort antal slott, museer och öppna trädgårdar. Är du mer av en stadsmänniska? Utforska restauranglivet i Malmö eller kulturlivet i Helsingborg och Kristianstad. Eller varför inte kombinera allt – i Skåne är allting nära och inom räckhåll.

Läs gärna mer om allt Skåne har att erbjuda på Visit Skånes hemsida.

Stäng