Innebandy VM-2024 kommer att spelas i både Malmö Arena och Baltiska hallen. Nedan följer information om respektive arena.

Malmö Arena

Malmö Arena - an arena in Malmö, Sweden.

Malmö Arena är beläget centralt i Öresundsregionen, även kallat Greater Copenhagen och ligger mitt i den expansiva stadsdelen Hyllie, som strävar efter att bli den klimatsmartaste stadsdelen i Öresundsregionen. Vid Hyllie Stationstorg, hjärtat i den gröna stadsdelen, ligger Malmö Arena endast 80 meter från tågstationen, varifrån man når centrala Malmö på 3 minuter, Kastrup på 12 minuter och centrala Köpenhamn på 25 minuter. Arenan invigdes i november 2008 och har plats för drygt 12 500 åskådare. Malmö Arena är en multiarena och har stått värd för vitt skilda evenemang, som exempelvis Eurovision Song Contest, Junior Hockey-VM och Handbolls-VM.

Mer information om arenan återfinns på Malmö Arenas hemsida.

Baltiska hallen


Baltiska hallen är en klassisk arena som inhyst flera mästerskap. Den nyrenoverade hallen har 3 600 platser och passar för en mängd olika typer av sport- och fritidsevenemang. 

Baltiska hallen är en flexibel arena som slog upp portarna 1964. Arenan används bland annat till evenemang inom innebandy, handboll, basket, boxning, bordtennis och tennis. Här har Innebandy-VM, Davis Cup i tennis, Handbolls-VM och Handbolls-EM för damer gått av stapeln. Arenan spelade också en viktig roll under Special Olympics 2022. Både HK Malmö och Malmö FBC:s elitlag spelar sina hemmamatcher i arenan. 

Baltiska hallen har renoverats kontinuerligt och är idag en modern evenemangsarena. Sedan 2008 har hallen omvandlats till en mer renodlad evenemangsarena som lätt kan anpassas till olika arrangörers önskemål. Senaste renoveringen skedde 2022 där hallen fick större golvyta och ny belysning. Bakom kulisserna finns omklädnings-, drifts- och serviceutrymmen samt pressrum och loger i källarplanet. Till vardags är sportanläggningarna hemvist för bland annat Malmö idrottsgrundskola och -gymnasium som ligger på området.

Baltiska hallen kan nås genom en kort bussresa från Malmös centralstation.

Mer information om Baltiska hallen återfinns på Malmö stads hemsida.

Stäng