I helgen hölls de europeiska kvalificeringsrundorna inför Herr-VM i innebandy 2024. Nu är 12 av 16 lag kvalificerade för mästerskapet, vilket arrangeras i Malmö i december.

Sverige är sedan tidigare, som värdnation, direktkvalificerade till herrarnas innebandy-VM 2024. De europeiska kvalificeringsrundorna ägde rum under föregående vecka i Lettland, Polen och Slovenien, med 21 deltagande lag som tävlade om 11 platser i mästerskapet. Följande länder kvalificerade sig från Europa: Slovakien, Norge, Finland, Lettland, Schweiz, Estland, Tyskland, Slovenien, Tjeckien, Danmark och Polen.

De återstående 4 platserna i mästerskapet kommer att gå till AOFC-regionen (Asien-Oceanien) (3) och till USA eller Kanada (1). Kvalificeringen för AOFC-regionen sker i maj 2024 i Filippinerna, medan den nordamerikanska kvalificeringsrundan äger rum i mitten av februari 2024 i Toronto, Kanada.

VM Nyheter
Stäng