Det hela avgjordes i en serie över två matcher som ägde rum på Toronto Metropolitan University, i Toronto Kanada. Och det var Kanada som dominerade båda matcherna mot USA och kunde kvittera ut sin biljett till herr-VM i innebandy 2024 i Malmö.

De två ärkerivalerna i Nordamerika är oerhört bekanta med varandra och senaste matchen mellan lagen var  i november på Iceland Invitational, där de båda också spelade mot sina isländska värdar. Matchen mellan USA och Kanada var då extremt jämn, när Kanada vann 5-4 mot USA.

Match 1 började bra för amerikanerna då de tog ledningen endast 5:10 in i tävlingen genom David Hansen. Men efter det var det stor dominans från Kanade som vann en övertygande 11-2 seger över USA.

I match 2 så var det hela 12 olika målskyttar i Kanade som visade att deras bredd var klart större än USA. Och matchen slutade hela 15-5 till Kanade och förkrossande 26-7 totalt i kvalet.

Kanada var återigen bäst när det gäller i det nordamerikanska kvalet, och som belöning så får de resa till Malmö för 2024 års världsmästerskap! Grattis Kanada!

VM Nyheter
Stäng