Euro Floorball Tour, även kallat För-VM, hölls förra veckan mellan den 10-12 november i Baltiska hallen i Malmö. Under denna turnering fick VM-organisationen möjlighet att presentera sitt hållbarhetsarbete vid två tillfällen – redan på torsdagens nätverksträff med Svensk Innebandys partners, samt på fredagens nätverksträff med specifikt fokus på hållbarhet som arrangerades av Skånes Innebandyförbund.

Nätverksträffen med Svensk Innebandys partners inleddes på torsdagen med en gemensam lunch. På programmet fanns därefter presentationer från herrlandslagets förbundskapten, Malmö stad, Skånes Innebandyförbund och slutligen VM-organisationen för innebandy-VM 2024 i Malmö.

Under nästföljande förmiddag väntade Skånes Innebandyförbunds nätverksträff och seminarium ”Innebandy och hållbarhet – från förening till världsmästerskap” som arrangerades i samarbete med Svensk Innebandy, Visit Skåne och Malmö stad. Denna nätverksträff inleddes med fokus på föreningarna Malmö FBC samt Åstorp/Kvidinge IBS och hur de idag arbetar med hållbarhet. Därefter presenterade Skånes Innebandyförbund sitt arbete med Lilla VM, vilket slutligen ledde fram till presentationen av VM 2024:s hållbarhetsarbete. Träffen avslutades sedan med gemensam lunch och spännande innebandymatcher i Baltiska hallen.

Vid båda dessa tillfällen fick VM-organisationen möjlighet att presentera hur innebandy-VM 2024 arbetar med hållbarhet, vilket exempelvis innefattar deltagandet i EU-projektet GAMES som bland annat syftar till att mildra klimatförändringar hos nyckelaktörer inom idrotten.

Innebandy-VM 2024:s hållbarhetsarbete har därutöver många fokusområden – arbetet genomsyras av höga ambitioner och målsättningen är att kunna hållbarhetscertifiera evenemanget. Läs gärna mer om vårt hållbarhetsarbete här: Innebandy-VM 2024 – hållbarhet

VM Nyheter
Stäng